Himmel vilken himmeli

By Agneta Oledal, Mar 25 2017 02:32PM

Det skulle bara ta ett par timmar att göra en himmeli påstod jag. Å nej det var allt en nybörjartur. Valet av enkla former och stora rör underlättade. Sen ville jag ju utveckla det hela och fick tag på en del av Nordisk Familjebok vars spalter fick styra storleken på rören. Halv storlek på rören = halv storlek på resultatet, att jag inte tänkte på det! Nu många, många hundra rör och 40-50 timmars jobb senare är den äntligen klar....kanske. Riktigt nöjd är jag inte och det var väl det jag skulle vara...inte ge mig förrän det är riktigt, bra. Det behövs något mer för att få den spännande.

Vi får se, kanske fortsättning följer. Det finns fortfarande massor av sidor kvar i Nordisk Familjebok.


Himmelin är delvis ihopknuten med mammas sparade små garnstumpar. Jag lämnade de minsta och mest rörande små, upplindade på kartongbitar och tändstickor, till min minnesbank.

Ja så gjorde man förr, alla små stumpar kunde komma till nytta. Nu har dom det, håller sammans mina pappersrör i en helt onödig himmeli.

- Aha du gör halm av papper, sa min son, när jag försökte berätta vad jag höll på med, en halmteknik fast av bokpapper. Ja ni hör ju hur dumt det låter. Halm är ju också en sorts överblivet material och lika obeständig. Men den här himmelin, eller mobilen, eller vad man nu väljer att kalla den är väldigt spännande att titta på, den rör sig lätt i luftdraget och ändrar sig ständigt. Man kan bli sittande en lång stund och bara glo.

Olika längder på pappersrören gav stor effekt i slutänden.
Olika längder på pappersrören gav stor effekt i slutänden.
Avancerad himmeli av små tunna rör, ändå inte helt nöjd.
Avancerad himmeli av små tunna rör, ändå inte helt nöjd.
Kommer man nära kan man läsa texterna på rören.
Kommer man nära kan man läsa texterna på rören.
Add a comment
* Required
RSS Feed

Web feed