Hitta nya vägar

By Agneta Oledal, Mar 17 2017 11:44AM

Det ska se lätt ut, annars blir det liksom inte bra. Många gånger hör man kommentarer på våra utställningar som, "Oj vad smart!" eller "Har dom gjort så här, vad enkelt." Ibland är det faktiskt en enkel lösning också, men jag lovar, det var verkligen inte enkelt från början. Det tog ett bra tag och många misslyckanden att komma på det enkla och få det att se proffisgt och attraktivt ut. Metoden ska hålla gång på gång och gå att använda utan att vålla användaren besvär. Lyckas kanske inte alltid!

Konsten är att inte nöja sig förrän man kommit ända fram. Sen vet man ju aldrig om det verkligen finns någon enda människa i världen som tycker att det man gjort är bra. Men bara Korona gillar varandras resultat är vi nöjda brukar vi säga. Hm...det är roligt om någon mer också gör det.


Just nu jobbar jag, Agneta med bokkonst för Vedbogalleriet under Vårrundan på Kinnekulle igen. Är det tredje eller fjärde året? Kanske det sista det är en lyx att jobba med de nya vägarna. Böckerna som ligger där och är så vackra och som har överlevt sig själva, de är ju en resurs. Jag kan inte låta bli att tänka på vad man kan göra av bokpappret? Allt som man kan göra av vanligt papper förstås, utom att skriva eftersom det redan finns text. Jag har provat att göra en bok i boken, t.ex. rita, men ännu har det inte blivit tillräckligt bra. I år blir det något som hänger i luften, en sorts mobiler. Jobbigt? Ja absolut! Jag rullar och rullar papper till smala rör i olika storlekar. Limma skarvarna är värst, lyckas inte alltid, då är det röret förstört. Det behövs väldigt många rör så det tar hela dagen, ibland flera dagar och sen bara någon timme eller två att bygga en Himmeli, som det heter på finska. Är det värt besväret? Vet inte, men det är en utmaning och en ny del av mitt projekt att ta tillvara gamla böcker.


Kanske gör jag inga mängder, men roligt ändå att gick
Kanske gör jag inga mängder, men roligt ändå att gick
Blå pappersrester från tidigare projekt
Blå pappersrester från tidigare projekt
Add a comment
* Required
RSS Feed

Web feed